Motorolie Verversen

Zelf olie verversen is veel eenvoudiger dan de meeste mensen denken. De garage rekent de hoofdprijs voor motorolie, stopt er vaak dubieuze kwaliteit in of gebruikt zelfs de verkeerde! Bij OlieOnline.com adviseren we u graag in de juiste motorolie, deze is belangrijk want de juiste motorolie voorkomt niet alleen slijtage, het kan uw motor schoner maken en houden. Een schonere motor bespaart u brandstof en onderhoudskosten op termijn. Niet onbelangrijk om aandacht te geven aan het motorpijl, doe dit voordat een lampje gaat branden op uw dashboard.

 

Wat heeft u nodig:   Motorolie verversen 
De juiste motorolie, heel belangrijk klik op het plaatje links voor advies
• Olie opvangbak minimaal 6 liter inhoud.
• Schone en niet pluizerige doek
• Trechter
• Eventueel een nieuw oliefilter
• Sleutel voor de carterplug en een sleutel voor uw oliefilter
 
   
Veiligheid & milieu  
Laat de motor afkoelen en plaats de auto horizontaal. Let op dat de auto niet kan wegrollen. Olie is dun en loopt makkelijk weg als het warm is maar deze kan echt te heet worden, denk aan uw veiligheid. Zorg er voor dat de motorolie niet in het milieu kan komen.  
   
Tap de olie af   
Zet de opvangbak onder de carterplug en draai deze los. Geen punt als de plug in de bak valt. Let wel op de olie kan er met veel spatten uit kan komen een bril dragen is daarom niet overdreven. Laat de olie goed uitdruipen dit kan enkele minuten duren. Maak de carterplug schoon en draai hem weer vast.    
     Motorolie verversen
Optioneel oliefilter vervangen  
Raadpleeg het instructieboekje en draai het oliefilter eraf met een speciale sleutel. Ook hier kan olie uitlopen wees daarop bedacht. Maak de aansluiting schoon en draai het filter met de hand vast.  
   
Motorolie afvullen  
Controleer in uw instructieboekje hoeveel olie u moet bijvullen. We adviseren een trechter te gebruiken, denk aan het milieu, verlies van olie en bedenk ook dat als u olie lekt op motordelen die warm worden het ook gaat zal gaan stinken. 
Controleer daarna het oliepeil en draai de olievuldop dicht als het niveau juist is. Start de motor 1 minuut. Controleer het oliepeil opnieuw. Als u het oliefilter vervangen heeft zal het oliepeil lager zijn vul indien nodig bij. Vul nooit af boven het maximum niveau.
 
     
Controleer    
Doet het olielampje het als u de auto op contact zet? Dooft het weer na korte tijd? 
Ruim alle materialen op en controleer of er niets onder de motorkap is blijven liggen. Voer de olie af bij uw gemeente afval depot.
   
     
Neem contact op met OlieOnline.com    
     
Links    
Welke olie heb ik nodig                                 Meer weten bekijk OlieOnline Academy